Beste elektrische private lease auto’s

Elektrisch rijden is helemaal in. Een paar jaar geleden keken veel mensen nog met argusogen naar elektrische auto’s, maar ondertussen zien steeds meer mensen de voordelen er van in. Het helpt natuurlijk ook dat er steeds meer elektrische modellen op de markt komen die steeds meer kunnen en, laten we eerlijk zijn, ook steeds beter er uit gaan zien.

In dit artikel een aantal van de beste elektrische private lease auto’s die je op het moment kan leasen. Zo kan je snel een elektrische private lease auto vinden waar jij mogelijk mee op pad kan gaan. Een proefrit aanvragen is natuurlijk altijd mogelijk bij de desbetreffende aanbieders en maatschappijen.

1. SEAT Mii electric

Mii Electric 1

Ben je op zoek naar een goedkope elektrische private lease auto, dan kom je al snel terecht bij het kleinere segment en daarin is de SEAT Mii electric een uitstekende keuze. Deze auto is de eerste SEAT auto die als elektrisch voertuig op de markt kwam. Ondertussen is de Mii overigens ook alleen nog maar beschikbaar in de elektrische uitvoering.

De auto is perfect voor stadsverkeer, doordat die met zijn kleine omvang overal makkelijk tussendoor kan en past.

2. Peugeot e-208

Peugeot E 208

De Peugeot e-208 is de elektrische uitvoering van de Peugeot 208. Qua prijsklasse ligt het wat hoger dan de eerder genoemde SEAT Mii, maar daar krijg je ook meer voor terug. Het is meer een gezinsauto, door de vele extra ruimte die je bij deze auto krijgt.

3. Volkswagen ID.3

Volkswagen-Id3

De ID.3 is de eerste volledig elektrische auto die Volkswagen op de markt brengt. In 2020 kwam de auto op de markt, en werd destijds veel gehypet. Die hype kan die nakomen, aangezien de auto vol zit met allemaal snufjes en waar je veel waar voor je geld lijkt te krijgen.

Leuke auto voor als je al een fan bent van de Volkswagen familie, en op zoek bent naar een auto die op elektriciteit rijdt.

4. Hyundai Kona

Hyundai-Kona-Electric

De Hyundai Kona is een elektrische SUV (overigens ook verkrijgbaar als hybride model). Ondanks dat het als een SUV door kan gaan, is het niet een extreem grote auto. Het is een compacte SUV, wat voor veel mensen een erg interessante keuze is.

De Kona is dus vooral een interessante keuze als je op zoek bent naar een redelijk compacte auto die je toch veel ruimte en een hoge instap geeft. Met daarbij dus dat je hem ook in elektrische uitvoering kan krijgen.

5. Tesla Model 3

Tesla-Model-3

Een lijst over elektrische auto’s is zonder toevoeging van een Tesla auto waarschijnlijk geen volledige lijst. De Tesla Model 3 is momenteel de goedkoopste variant van Tesla die je kan krijgen, en daardoor als private lease auto een stuk interessanter.

De Model 3 is naast een elektrische auto ook door velen geliefd omdat het een van de mooiere elektrische auto’s is. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de Model X en de Model S, maar die zijn voor het private lease segment vaak net wat te duur voor het grotere publiek (meer dan 1.000 euro per maand).

Voordelen elektrisch rijden

Een elektrische auto leasen, en dus een elektrische auto rijden, biedt diverse voordelen. Het meest genoemde voordeel is dat het beter voor het milieu is dan een auto die op benzine of diesel rijdt.

Daarnaast is elektriciteit ook nog eens goedkoper dan benzine of diesel, waardoor je op de brandstofkosten kan besparen. Wel is het zo dat een elektrische auto in aanschaf (en dat zie je terug in de leaseprijs) wat duurder is. Ga dus na of dit ook voordelig voor jou is, aan de hand van de kilometers die je per jaar rijdt.

Verder nog zijn elektrische auto’s heerlijk stil en vaak comfortabel en luxueus uitgerust met de nieuwe innovaties.

Nadelen elektrisch rijden

Helaas kent elektrisch rijden en leasen ook zo zijn nadelen, waarvan het goed is om op de hoogte te zijn.

Allereerst is er natuurlijk de prijs. Een elektrische auto is nog duurder dan eentje die op benzine of diesel rijdt. Hoewel een volle tank in een elektrische auto dus wel goedkoper is, ben je aan leaseprijs per maand meer kwijt.

Daarnaast heb je nog wel eens te maken met een actieradius die wat kleiner is. Veelal ligt de actieradius nu op zo’n 400 kilometer. Daarna is het weer nodig om de auto op te laden.

Dat brengt ons bij het volgende nadeel, het opladen van een elektrische auto gaat nog niet zo rap als het volgooien van je auto met brandstof aan de pomp. Maar als je een auto veelal voor woon-werkverkeer gebruikt, kan je hem mooi thuis opladen en heb je daar eigenlijk geen last van.

Thuisladen elektrisch leasen

Nog een belangrijk puntje, om je auto thuis op te laden heb je een thuislader nodig. En dit kost veel geld om zomaar even thuis te laten installeren.

Gelukkig bieden vele private lease maatschappijen ook de mogelijkheid om een thuislader bij je neer te zetten die je vervolgens voor een vast bedrag per maand ook kan leasen. Na het aflopen van het contract kan je de laadpaal vaak ook gewoon zelf nog behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.