Voordelen Private Lease

Private lease klinkt natuurlijk al vaak te mooi om waar te zijn. Een mooie nieuwe auto met alle mogelijke kosten inbegrepen in een vast maandbedrag en alleen zorgen om de benzine en of jouw auto mooi glimt. Maar wat zijn nou eigenlijk echt precies de voordelen van private leasen en waar moet je hierbij op letten?

Lees ook: Wat zijn de nadelen van private lease?

Private lease wordt steeds populairder. Het is zelfs zo gewild dat er elk jaar twee keer zoveel particulieren een auto gaan leasen! Met een jaarlijkse verdubbeling in deze markt moet er toch wel iets goeds aan de hand zijn. Het leasen is dan ook zeker een goed alternatief voor kopen en hakt ook zeker niet zo in op jouw kapitaal. Bekijk hieronder nog andere voordelen.

Geen gedoe

Allereerst is private leasen gewoon heel wat minder gedoe dan een auto kopen. Aangezien de auto officieel niet van jou is, neemt dit ook enige zorg weg. Je betaalt voor onderhoud, reparaties en verzekering, dus je hoeft je geen zorgen te maken om plotse kosten. Verder heb je geen slapeloze nachten om garagerekeningen, de uiteindelijke verkoop van je auto of de waardedaling hiervan. Dit ligt allemaal bij jouw leasemaatschappij.

Inzicht in auto kosten

Verder heb je een duidelijk inzicht in de maandelijkse kosten van jouw auto. Het rijden ervan levert vaak al genoeg stress op en daarbij wil je natuurlijk geen onverwachte kosten. Dit maakt het begroten van jouw uitgaven erg inzichtelijk en je houdt je een stuk makkelijker aan je budget. Zo kan je bijvoorbeeld ook fijn voor iets anders sparen.

Goedkoper dan kopen

Zo wil je natuurlijk doorgaan met het besparen van jouw hard verdiende geld. Als je weet wat je uitgeeft, weet je ook gewoon waar je aan toe bent. Bij het kopen van een auto kan dit vaak nog wel even wat anders zitten. Zo gaat er natuurlijk in één keer een grote hoeveelheid geld uit en kom je vaak ook nog voor onverwachte kosten te staan voor reparaties en onderhoud.

Mocht je nou een auto kopen met geleend geld, dan is private lease al helemaal een stuk goedkoper. Afhankelijk van je aantal schadevrije jaren heb je een groot of klein voordeel ten opzichte van een gekochte auto. Private lease komt bij het overgrote deel van de berekeningen uit op de goedkoopste manier van het hebben van een auto!

Zonder spaargeld

In barre tijden kan het soms lastig zijn om met een aanbetaling voor een auto te komen. Private lease biedt hier een makkelijke uitweg doordat je een vast maandelijks bedrag betaalt. Als je dus je spaargeld liever aan iets anders besteedt dan kom je met een vast inkomen een heel eind en is het rijden van een nieuwe auto heel dichtbij dankzij de keuze om te private leasen.

Vervangende auto bij schade

Een bijkomend groot voordeel van private leasen ten opzichte van het kopen van een auto is dat je ten alle tijden vervoer hebt. Wanneer jouw private lease auto onderhoud ondergaat of gerepareerd wordt, dan krijg je direct een nieuwe vervangende auto waardoor je nog altijd mobiel bent. Ook bij verlies van de auto, wanneer je deze total loss rijdt of gestolen wordt, krijg je een nieuwe exemplaar.

Ook als senioren private lease

Als laatste is private lease ook toegankelijk voor oudere consumenten. Vaak is het voor senioren lastig om geld te lenen en is het kopen van een auto niet erg laagdrempelig. Private lease is voor deze groep een gepaste optie omdat de leeftijdgrens op 75 jaar ligt, mits deze er dan is. Je kan dus op hogere leeftijd ook makkelijk nog aan een splinternieuwe auto komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You May Also Like

Goedkoopste leasemaatschappij

Niemand betaalt natuurlijk graag te veel voor zijn private lease auto. Daarom zijn mensen op zoek naar de goedkoopste private lease mogelijkheden. En daarvoor heb je wellicht de vraag: waar…
Bekijken

Nadelen private lease

Private lease kent natuurlijk vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de duidelijke kosten voor de auto, weinig gedoe want alles wordt voor je geregeld en kunnen rijden in een nieuwe auto.…
Bekijken

Wat kost private lease?

Inhoud Kosten Private LeaseBasis AbonnementGeen Onverwachte KostenExtra Kosten Benieuwd naar de kosten van een private lease auto? Op deze pagina geven we je een overzicht van de kosten. Een nieuwe…
Bekijken

Private lease auto samenstellen

Inhoud Overzicht op PrivateleaseaanbodSamenstellen verschil per partijKeuze genoeg Ook met private lease kan je zelf je auto samenstellen. Ideaal, want iedereen heeft vaak andere voorkeuren voor diverse dingen in de…
Bekijken

Private leasecontract afkopen

Inhoud Voorwaarden opzeggen leasecontractDoorverkopen leasecontractVoorbeeld afkoopwaarde berekenen Het afkopen van een leasecontract is vaak een kostbare keuze. Om dit proces in kaart te brengen kan je hieronder meer informtatie bekijken…
Bekijken

Leaseauto uitzoeken

Inhoud Er is erg veel keuzeWaarop letten bij uitzoeken?Wat verdient extra aandacht? Ga je een auto leasen? Dan heb je erg veel keuze. Als je al weet waar je naar op…
Bekijken