Shortlease prive

Veel Nederlanders zijn ondertussen bekend met private lease. Daarmee lease je een auto voor een vast maandbedrag, en heb je op die manier dus geen last van onverwachte kosten. Kosten voor de verzekering, onderhoud en reparaties zitten allemaal inbegrepen bij de leaseprijs.

Er is ook een andere vorm van leasen die aan populariteit toeneemt: shortlease. Shortlease is er niet alleen voor bedrijven, ook prive kan je gebruik maken van shortlease.

Lees ook: Wat is private lease?

Wat is shortlease?

Shortlease is een leasecontract van meer dan 30 dagen, dus langer dan een maand. Daarvoor heb je eigenlijk te maken met een huurauto.

Zoals gezegd is shortlease prive ook mogelijk. Particulieren en zzp’ers kunnen zo gebruik maken van de mogelijkheden om voor een relatief korte tijd in een auto te rijden.

Dit is handig als je huidige auto bijvoorbeeld kapot is en je daar een paar maanden op moet wachten. Of als je een grotere auto nodig hebt voor een vakantie, kan prive shortlease ook helpen.

Shortlease werkt grotendeels hetzelfde als private lease. Je betaalt een vast maandbedrag voor alle kosten, en moet zelf nog brandstof betalen. 

Verschil in looptijd en kosten

In grote lijnen lijkt (prive) shortlease dus op private lease. Wel is er een belangrijk verschil. Bij shortlease heeft men het immers over ‘short’, oftewel kort. Dat is natuurlijk relatief, want shortlease geldt pas vanaf 1 maand.

Private lease ga je niet vinden voor 1 maand, dus dan heb je te maken met shortlease. Ga je een auto leasen voor langer dan 1 maand en korter dan 24 maanden (2 jaar), dan heb je te maken met shortlease.

Ook is het zo dat hoe langer de duur van het contract, hoe lager de maandelijkse kosten. Daarom is shortlease per maand wel wat duurder dan private lease. Je kan de prijzen dan misschien beter vergelijken met een huurauto.

Verschil in auto’s

Een ander verschil ten opzichte van private lease, is dat shortlease vaak met occasions gebeurt. Wel gaat het om jong gebruikte auto’s, dus wees gerust dat je niet een hele oude auto meekrijgt. Ook hier kan je het aanbod beter vergelijken met huurauto’s. Die zijn ook niet altijd gloednieuw, maar vaak wel jong.

Doordat je veelal occasions krijgt, is het dus ook zo dat je niet zelf je auto helemaal kan samenstellen. Je kan natuurlijk wel aangeven wat je wilt, maar het zal niet op maat gemaakt worden, zoals met een private lease auto wel kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You May Also Like

Private lease zonder BKR

Inhoud BetalingsverplichtingKeurmerk Private LeaseLeasen zonder BKRLeasen met negatieve BKRBKR registratie en hypotheek Als je er over na denkt om een private lease auto te nemen, dan kom je waarschijnlijk veel…
Bekijken

Leaseauto uitzoeken

Inhoud Er is erg veel keuzeWaarop letten bij uitzoeken?Wat verdient extra aandacht? Ga je een auto leasen? Dan heb je erg veel keuze. Als je al weet waar je naar op…
Bekijken

Keurmerk private lease

Private lease is bezig aan een opkomst, en er zijn steeds meer aanbieders van private lease. Om de consument te beschermen tegen zaken die niet alles helemaal netjes doen, is…
Bekijken

Flex Lease? Voordelen en Nadelen

Inhoud Wat is Flex Leasen?Waarom een Flex Lease?Hoe Flex Leasen werktVerschillen tussen Flex Lease en Short LeaseKlant is koningVoordelen en Nadelen van korte leaseVoordelenNadelen Flex leasen in de categorie private…
Bekijken

Wat is private lease?

Inhoud Inbegrepen bij private leaseVoor- en nadelen private leaseVoordelenNadelenWat is private lease niet?Short LeaseFinancial LeaseZakelijk Leasen Private lease, ook wel als privé een auto leasen, is eigenlijk gewoon het huren van…
Bekijken

Private lease overname

Inhoud Private lease contract beïndigenOvernemen van private leaseOverkopen private lease auto Het overnemen van een (private) lease contract is in sommige gevallen mogelijk. Dit kan handig zijn als je in…
Bekijken