Private lease zonder vast contract

Wat zijn de opties als je op zoek bent naar private lease zonder vast contract? Je wilt wel gewoon een lease auto, maar het liefst jezelf niet vastleggen bij een bedrijf voor langere tijd. Hiervoor zijn een paar mogelijkheden, afhankelijk van je situatie en aan welke voorwaarden je voldoet.

Bekijk hieronder direct hoe je alsnog een auto kan private leasen zonder vast contract!

Zonder vast contract een private lease auto

Als je geen vast contract maar toch wilt private leasen, is dit uiteraard een mogelijkheid, als je duidelijke afspraken hebt met je leasemaatschappij. Het is wel belangrijk dat je een aantal criteria hebt, een stel basiseisen en welke arbeidsovereenkomst je dan wel hebt.

Aanvraagproces o.b.v. leeftijd

Gelukkig hebben de meeste leasemaatschappijen in ieder geval een stel basisvoorwaarden, waar iedereen sowieso aan moet voldoen. Dit is bij elk aanvraagproces hetzelfde, zo ook voor private lease zonder vast contract.

Ten eerste is je leeftijd aan het begin van de leasetermijn minstens 21 jaar oud, en aan het einde van diezelfde contractperiode maximaal 80 jaren oud.

Ten tweede gaat de beoordeling van het aanvraagproces over hoe zeker de leasemaatschappij kan zijn van jouw financiële situatie. Simpel gezegd, of je de leaseprijs wel kan blijven doorbetalen zonder problemen. Dit oordeel is vervolgens dus afhankelijk van je leeftijd, zoals net beschreven, maar ook je dienstverband en je registratie bij het BKR en verzekeringsmaatschappijen.

Arbeidsovereenkomst, inkomen en BKR

Private Lease Zonder Vast Contract

Eigenlijk zijn er dan 3 scenario’s waar je rekening mee kan houden: een vast contract, een tijdelijk dienstverband, of een zzp functie. We zullen hieronder deze contractvormen even kort bespreken:

Het is fijn om als eerste duidelijk te hebben dat je met een vast contract vrijwel in alle situaties zonder problemen een private leasecontract kan afsluiten. Hierbij is het alleen van belang dat je geen betalingsachterstand hebt in het BKR en bij geen enkele verzekeringsmaatschappij bent uitgesloten.

Met een tijdelijk contract van jouw werkgever kan je in de meeste gevallen met goede voorwaarden gaan private leasen zonder vast contract. Deze aanvraag wordt echter wel pas goedgekeurd als je jaarcontract ten minste nog 3 maanden verder doorloopt.

Voer jij werkzaamheden uit als eenmanszaak in zzp functie? Zelfs dan kan je een private leaseaanvraag doen. Ook hier hebben we duidelijk de afweging voor een zakelijke of private leaseauto uitgeschreven in onderstaande blog.

Lees verder: Hoe kan je het voordeligst private leasen als zzp-er?

ZZP private lease zonder vast contract

Aanvullend op bovenstaande mededeling, willen de meeste leasemaatschappijen graag meer weten over jouw financiële situatie. Daarom vragen zij vaak voor aanvullende gegevens, zodat er meer zekerheid is dat je risico bent.

Hierbij gaat het om zowel een winst- en verliesrekening van je meest recente boekjaar en je bankafschriften van ten minste drie recente maanden, inclusief je privé inkomsten en opnamen.

In alle gevallen dien je vrij te zijn van ondraaglijke schulden, betalingsachterstanden en een negatieve notering bij verzekeringen. Uiteindelijk zal de leasemaatschappij waar jij je aanvraag hebt ingediend volgens de stappen van het Private Lease Keurmerk gaan kijken of je in staat bent om een private lease contract maandelijks te kunnen financieren.

Kan ik als freelancer leasen zonder jaarcijfers?

Je hoeft dus in principe geen loonstroken te laten zien om te gaan private leasen zonder vast contract als zzp’r, maar je moet wel kunnen aantonen dat je ondernemer bent. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een uittreksel van de KvK insturen bij je documenten en daarnaast in ieder geval een inkomensverklaring van de belastingdienst mee te leveren.

Zo kun je dus alsnog zonder privé jaarcijfers een auto in de private lease zonder vast contract aanvragen, en dan blijft het alleen een vereiste om minstens een jaar ingeschreven te staan als zzp’er!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Goedkoopste leasemaatschappij

Niemand betaalt natuurlijk graag te veel voor zijn private lease auto. Daarom zijn mensen op zoek naar de goedkoopste private lease mogelijkheden. En daarvoor heb je wellicht de vraag: waar…
Bekijken

Aanbetaling bij private lease

Inhoud Private lease aanbetaling​Borg voor private lease​Vooruitbetaling Als je gaat kijken voor een private lease auto, dan kan je een aanbetaling, borg of vooruitbetaling tegenkomen. In dit artikel bespreken we…
Bekijken

Private lease met reclame

Inhoud Reclame en private lease: hoe werkt dat?Moet ik zelf de sponsor zoeken?Hoeveel verdien je met de reclame?Hier moet je op letten Private lease is voor veel mensen in uitkomst.…
Bekijken

Auto inruilen bij private lease

Inhoud Inruilen voor private lease auto: de voordelenAuto laten taxerenAuto inleveren bij leasemaatschappijKiezen voor een leasemaatschappij Private lease is er voor iedereen. Of je al een auto hebt of niet,…
Bekijken

Is private lease belasting aftrekbaar?

Inhoud Private lease auto als zakelijke autoZakelijke kilometers met private leaseAuto niet, kilometers welInkomstenbelasting en private lease Op de vraag of de kosten van een private lease auto (zakelijk) aftrekbaar…
Bekijken

Private lease en bijtelling

Inhoud Bijtelling private leaseDeclareren zakelijke kilometersVoordelen private lease Een private lease auto is een privéauto, en dus eentje in eigen beheer. Om die reden ziet de Belastingdienst het niet als…
Bekijken