Private lease voor 12 maanden

Private lease is een interessante vorm van leasen, maar soms is een lange looptijd voor mensen niet heel interessant. Private lease voor 12 maanden is dan ook nog een optie, dit is de kortste looptijd voor private lease auto’s. Mocht je nog iets korter zoeken, dan spreken we over shortlease.

Private lease aanbiedingen worden vaak getoond in periodes van 12 maanden. Vaak zijn dat er 36, 48 of 60 (3, 4 of 5 jaar dus). Maar ook voor 12 maanden kan je een private lease auto vinden. Houd er wel rekening mee dat de kosten van je contract wat hoger zullen zijn dan wanneer je kiest voor een langere looptijd.

Private lease 1 jaar voordelen

Misschien ben je er nog niet helemaal uit hoe lang je de looptijd van je private lease wilt hebben, en ben je op zoek naar mogelijkheden. Dan is het wel handig om up to date te zijn van de voordelen van het leasen van een auto met een contractduur van 1 jaar.

Het grootste voordeel is dat je veel meer flexibiliteit hebt als je kiest voor een periode van 12 maanden. Dit kan handig zijn als je leven over een jaar er heel anders uit kan zien. Daarbij kan je denken aan een wereldreis, of misschien wel een nieuwe werkgever die je een leaseauto biedt. Wat je reden ook is, met een contract van 12 maanden ben je redelijk flexibel. Na afloop van die 12 maanden zit je namelijk nergens aan vast. Als de duur van 12 maanden nog te lang is, kan je altijd nog kijken naar shortlease.

Daarnaast heb je nog het voordeel van private lease, maar dat heeft niet zozeer met de duur van je contract te maken. Namelijk dat je in een gloednieuwe auto kan rijden voor een vast maandbedrag, en je je geen zorgen hoeft te maken over andere kosten.

Lees ook: Voordelen van private lease.

Veel keuze uit nieuwe auto’s

Ook als je kiest voor een korte periode voor private lease, kan je alsnog kiezen uit een breed scala aan nieuwe auto’s om in rond te rijden.

Bij de leasemaatschappijen die een flexibel contract voor 12 maanden aanbieden, heb je vaak een groot assortiment uit auto’s, waardoor je de auto naar keuze kan kiezen. Dit kan een leuke, kleine auto zijn voor in de stad, of eentje met wat meer ruimte.

Via Privateleaseaanbod.nl kan je het aanbod van de diverse leasemaatschappijen bekijken en vergelijken.

Verschil met shortlease

Zoals al een paar keer eerder genoemd in het artikel, is een andere mogelijkheid waar je voor kan kiezen shortlease.

Shortlease is, zoals de naam al doet vermoeden, het huren (of leasen) van een auto voor een relatief korte periode. Maar die periode is doorgaans langer dan het huren van een auto zoals je dat op vakantie doet. Bij shortlease kan je dus denken aan een looptijd van enkele maanden. In ieder geval korter dan private lease voor 12 maanden.

Het verschil met private lease zit hem dus vooral in de duur van het contract. Daarnaast kunnen de voorwaarden per aanbieder natuurlijk ook deels veranderen, waardoor er nog een paar andere verschillen ontstaan tussen de twee.

Maar uiteindelijk gaat het om de duur van het contract. Daardoor zijn de kosten voor shortlease per maand ook hoger dan private lease voor 12 maanden. Net zoals de kosten voor private lease voor 1 jaar per maand hoger zijn dan voor 3 jaar.

Daarnaast is het vaak zo dat shortlease contracten op te zeggen zijn op elk moment. Bij private lease contracten geldt er dan vaak nog een vorm van een boete.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Keurmerk private lease

Private lease is bezig aan een opkomst, en er zijn steeds meer aanbieders van private lease. Om de consument te beschermen tegen zaken die niet alles helemaal netjes doen, is…
Bekijken

Goedkoopste leasemaatschappij

Niemand betaalt natuurlijk graag te veel voor zijn private lease auto. Daarom zijn mensen op zoek naar de goedkoopste private lease mogelijkheden. En daarvoor heb je wellicht de vraag: waar…
Bekijken

Flex Lease? Voordelen en Nadelen

Inhoud Wat is Flex Leasen?Waarom een Flex Lease?Hoe Flex Leasen werktVerschillen tussen Flex Lease en Short LeaseKlant is koningVoordelen en Nadelen van korte leaseVoordelenNadelen Flex leasen in de categorie private…
Bekijken

Wat kost private lease?

Inhoud Kosten Private LeaseBasis AbonnementGeen Onverwachte KostenExtra Kosten Benieuwd naar de kosten van een private lease auto? Op deze pagina geven we je een overzicht van de kosten. Een nieuwe…
Bekijken

Private lease: benzine of diesel

Inhoud Voordelen van benzineVoordelen van dieselKies ik benzine of diesel? Benzine of diesel leasen is een vraag die regelmatig gesteld wordt. Over het algemeen vind je veel benzine auto’s, dat…
Bekijken

Kleine auto leasen

Als je zoekt naar een auto om te leasen, dan moet je natuurlijk ook denken aan de grootte van de auto. Veel mensen zijn fan van kleine auto’s, want die…
Bekijken