Private lease auto als student

Als student wil je jezelf ook kunnen verplaatsen, en sommige kiezen er dan voor om een auto te kopen. Een auto leasen is ook mogelijk als student. Met bijvoorbeeld een private lease auto kan je als student ook in een gloednieuwe auto rijden, en kan je makkelijk op pad.

Dit heeft natuurlijk als voorbeeld dat je vaste kosten hebt voor de auto, en geen onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparaties.

Voorwaarden leasen als student

Het is als student dus gewoon mogelijk om een private lease auto te hebben. Wel zal je moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden gelden nu puur voor studenten, maar voor mensen die een private lease auto willen verkrijgen over het algemeen.

– Je bent minimaal 18 jaar oud.
– Je voldoet aan het minimuminkomen.
– Je hebt een geldig Nederlands rijbewijs.

Minimum leeftijd verschilt soms

Vroeger kon je alleen een leaseauto krijgen als je minimaal 22 jaar was. Tegenwoordig is dat verlaagd naar 18 jaar oud. Dat geldt voor de meeste partijen. Echter zijn er ook nog leasemaatschappijen die een minimum leeftijd van 21 of 22 hanteren. Het is daarom goed om bij de maatschappij te checken wat voor een minimumleeftijd ze hanteren. Ben je 22 jaar of ouder, dan kan je eigenlijk overal wel terecht.

Minimum inkomen

Een leasecontract is een vorm van een lening. Je gaat immers een langdurig contract aan waarbij je elke maand een bedrag moet betalen. Om er zeker van te zijn dat je dit kan betalen, hanteren leasemaatschappijen een minimum inkomen voor de lease auto.

Ook zal er een vorm van een kredietcheck uitgevoerd worden. Dit kan voor private lease bij het BKR, maar ook andere opties zijn mogelijk. Hierdoor kan de leasemaatschappij beter inschatten of je in staat bent om de maandelijkse lasten te kunnen dragen. Hoe hoog dat minimum inkomen is, verschilt per auto en per partij.

Iemand anders laten leasen

Als student is het over het algemeen niet het probleem om te voldoen aan de minimum leeftijd, ook zal het hebben van een geldig rijbewijs logisch zijn voordat je überhaupt nadenkt over een leaseauto.

Voor vele studenten kan het minimum inkomen een struikelblok zijn. Maar je kan ook iemand anders de aanvraag laten doen. Bijvoorbeeld als je ouders dit willen doen, dan kan dat. Zij kunnen het contract afsluiten, en jij rijdt er in rond.

Lukt het om het op deze manier op te zetten? Wees dan wel alert dat de klant (dus degene met wie het contract is afgesloten) de eindverantwoordelijke blijft voor wat er met de auto gebeurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Voordelen Private Lease

Inhoud Geen gedoeInzicht in auto kostenGoedkoper dan kopenZonder spaargeldVervangende auto bij schadeOok als senioren private lease Private lease klinkt natuurlijk al vaak te mooi om waar te zijn. Een mooie…
Bekijken

Occasion private leasen

Inhoud Tarieven occasion particulier leasenTweedehands auto inclusief onderhoudOccasion of nieuw private leasen? Wil je een gebruikte occasion of tweedehands auto private leasen? Dan heb je daar vaak heel wat voordeel…
Bekijken

Flex Lease? Voordelen en Nadelen

Inhoud Wat is Flex Leasen?Waarom een Flex Lease?Hoe Flex Leasen werktVerschillen tussen Flex Lease en Short LeaseKlant is koningVoordelen en Nadelen van korte leaseVoordelenNadelen Flex leasen in de categorie private…
Bekijken

Shortlease prive

Inhoud Wat is shortlease?Verschil in looptijd en kostenVerschil in auto’s Veel Nederlanders zijn ondertussen bekend met private lease. Daarmee lease je een auto voor een vast maandbedrag, en heb je op…
Bekijken

Aanbetaling bij private lease

Inhoud Private lease aanbetaling​Borg voor private lease​Vooruitbetaling Als je gaat kijken voor een private lease auto, dan kan je een aanbetaling, borg of vooruitbetaling tegenkomen. In dit artikel bespreken we…
Bekijken