Private lease met reclame

Private lease is voor veel mensen in uitkomst. Elke maand betaal je een vast bedrag, waarmee je makkelijk rond kan rijden in een nieuwe auto. Handig als je niet in een keer zo’n som geld kan betalen.

Voor een private lease auto betaal je natuurlijk het liefst zo min mogelijk. Dat kan je doen door naar de aanbiedingen te kijken, maar je kan er ook voor kiezen om reclame op je auto te tonen. 

Reclame en private lease: hoe werkt dat?

Zie het als een soort sponsorcontract. Jij krijgt betaald om rond te rijden in een auto met reclame. Hoe die reclame er uit ziet, dat verschilt erg. Dat kan een sticker (of meerdere stickers zijn), of een volledige wrap om de auto heen. Als dat je allemaal niet zoveel uitmaakt, kan je nog voordeliger een private lease auto rijden.

Momenteel is het zo dat je met de reclame voor de leasemaatschappij rond rijdt. In de toekomst zal het misschien ook een rijdend reclamebord kunnen worden, waar de advertenties van een ander bedrijf getoond worden. Maar vooralsnog gaat het om de leasemaatschappij.

Uiteindelijk is dit natuurlijk een win-win situatie. Jij krijgt korting op je maandelijkse kosten, en de adverteerder profiteert van meer zichtbaarheid.

Moet ik zelf de sponsor zoeken?

Nee, je zal niet zelf op zoek hoeven gaan naar een sponsor. De sponsor is vaak namelijk gewoon de leasemaatschappij. Zelf hoef je daarvoor niks te doen. Behalve misschien de juiste leasemaatschappij uit te zoeken.

Bij het afsluiten van je contract, krijg je waarschijnlijk de vraag of je extra korting wilt door met reclame rond te rijden. De leasemaatschappijen die deze optie aanbieden, zullen dus uit zichzelf dit aanbieden.

Hoeveel verdien je met de reclame?

Hoeveel je krijgt betaald voor de reclame, verschilt per maatschappij. Het ligt ook erg aan de reclame die je toont. Is dat bijvoorbeeld een sticker, of een hele wrap voor de auto.

Je kan er van uitgaan dat het kortingsbedrag kan oplopen tot een paar tientjes per maand. Dat klinkt niet heel erg veel, maar per jaar kan dat wel oplopen tot een paar honderd euro. Als je een goedkope leaseauto hebt, is dat toch weer een maand of twee gratis rondrijden.

Hier moet je op letten

Het klinkt natuurlijk erg leuk, korting op je private lease contract. Maar er zijn ook wel wat nadelen verbonden aan het rondrijden met reclame.

Zo heb je zelf geen inspraak op de sponsoring. De stickers zijn voor je uitgekozen, in design en formaat. Daar kan je zelf niks aan veranderen. Ook mag je ze nimmer verwijderen, of iets overheen plakken.

Ook zal het niet mogelijk zijn om elke auto te laten sponsoren. Vaak is het niet mogelijk om duurdere auto’s te bestickeren. De sponsoring gaat vooral om de goedkopere segmenten.

Daarnaast is het soms ook mogelijk om zelf sponsors te regelen (als je contract dit toelaat). Die stickers die je plakt, mogen natuurlijk geen beschadiging veroorzaken. Hoewel je verzekerd zal zijn met een autoverzekering, dekt die in dit geval dan niet de schade.

Als laatste biedt niet elke aanbieder de mogelijkheid om met reclame rond te rijden. Heb je daar interesse in, kies dan de juiste leasemaatschappij. Zo kan je terecht bij Athlon, Ikrij, Justlease, Yourlease of Mijndomein auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You May Also Like

Goedkoopste leasemaatschappij

Niemand betaalt natuurlijk graag te veel voor zijn private lease auto. Daarom zijn mensen op zoek naar de goedkoopste private lease mogelijkheden. En daarvoor heb je wellicht de vraag: waar…
Bekijken

Voorwaarden en Eisen voor Private Lease

Inhoud Wat zijn de voorwaarden voor private lease?Welke documenten heb je nodig voor private lease?InkomenUitkering bij private leaseVast of Tijdelijk ContractBKR-RegistratieLeeftijd & Schadevrije jarenConclusie Voorwaarden en Eisen private lease Aan…
Bekijken

Nadelen private lease

Private lease kent natuurlijk vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de duidelijke kosten voor de auto, weinig gedoe want alles wordt voor je geregeld en kunnen rijden in een nieuwe auto.…
Bekijken

Voordelen Private Lease

Inhoud Geen gedoeInzicht in auto kostenGoedkoper dan kopenZonder spaargeldVervangende auto bij schadeOok als senioren private lease Private lease klinkt natuurlijk al vaak te mooi om waar te zijn. Een mooie…
Bekijken