Private lease aantrekkelijk

Wanneer is private lease aantrekkelijk, of interessant? Dat zal een vraag zijn die van vele mensen opkomt als ze gaan kijken naar private lease mogelijkheden. Je hebt namelijk ook de optie om een auto te kopen of om een occasion te kopen.

Lees ook: Wat is private lease?

Auto leasen of occasion kopen?

De meeste mensen zullen waarschijnlijk twijfelen tussen het kopen van een tweedehands auto (een occasion), of een auto leasen.

Het klopt inderdaad dat een private lease auto wat duurder kan zijn dan een tweedehands auto. Maar bij private lease krijg je niet enkel de auto, maar word je van alle ongemakken voorzien.

Bij het kopen van een occasion, moet je bijvoorbeeld nog betalen voor je autoverzekering, wegenbelasting, onderhoud en moet je zelf vervangend vervoer regelen als je auto niet meer werkt. Een private lease auto is gloednieuw, en bij de maandelijkse kosten zit eigenlijk alles inbegrepen. Zelf zal je alleen moeten betalen voor de brandstof.

Natuurlijk kan het verschil in prijs erg aanzienlijk zijn, waardoor je occasion (inclusief verzekering, belasting, etc.) alsnog goedkoper is. Dan kan je natuurlijk altijd voor de occasion kiezen. Wel is een private lease wagen erg interessant, omdat alles voor je geregeld wordt.

Of toch nieuw kopen?

Als je een private lease auto met een gloednieuwe auto gaat vergelijken, dan kom je vaak tot de conclusie dat private lease voordeliger is. Dit omdat de leasemaatschappij in grote hoeveelheden kan inkopen, beide auto’s gloednieuw zijn en je je nergens zorgen over hoeft te maken.

Toch is het vaak een goed idee om te blijven vergelijken. Ook als je zelf eigenaar wilt zijn van de auto, dan kan het nog interessant zijn om hem zelf te kopen in plaats van te leasen.

Vergelijk altijd

Private lease hoeft zeker niet altijd voordeliger te zijn. Vergelijk daarom goed de prijzen van de nieuwe auto’s, occasions en leaseauto’s. Vergeet daarin ook niet mee te nemen dat een private lease auto je veel service brengt. Zoals vervangend vervoer, schadeherstel en onderhoud. 

Op Privateleaseaanbod.nl geven we je natuurlijk een overzicht van de auto’s die je als private lease kan krijgen. Inclusief aanbiedingen en deals.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You May Also Like

Private lease overname

Inhoud Private lease contract beïndigenOvernemen van private leaseOverkopen private lease auto Het overnemen van een (private) lease contract is in sommige gevallen mogelijk. Dit kan handig zijn als je in…
Bekijken

Hoe werkt private lease?

Inhoud Private Lease Stappenplan1. Auto Uitzoeken2. Contract Samenstellen3. Aanvraag Opsturen4. Contract TekenenVroegtijdig beëindigen contract voorwaarden Met private lease heb je een auto die je van de leasemaatschappij leaset. Je betaalt…
Bekijken

Private leasecontract afkopen

Inhoud Voorwaarden opzeggen leasecontractDoorverkopen leasecontractVoorbeeld afkoopwaarde berekenen Het afkopen van een leasecontract is vaak een kostbare keuze. Om dit proces in kaart te brengen kan je hieronder meer informtatie bekijken…
Bekijken

Private lease: benzine of diesel

Inhoud Voordelen van benzineVoordelen van dieselKies ik benzine of diesel? Benzine of diesel leasen is een vraag die regelmatig gesteld wordt. Over het algemeen vind je veel benzine auto’s, dat…
Bekijken