Nadelen private lease

Private lease kent natuurlijk vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de duidelijke kosten voor de auto, weinig gedoe want alles wordt voor je geregeld en kunnen rijden in een nieuwe auto. Wij van Privateleaseaanbod.nl zijn mede daarom erg fan van private lease. Maar er zitten ook nadelen aan, die goed zijn om te weten voordat je een auto privé leaset.

Lees ook: Wat is private lease?

Nadelen bij private lease

Private lease brengt dus ook nadelen met zich mee. Wat de precieze inhoud daarvan is, verschilt per leasemaatschappij. Dat is omdat de voorwaarden net wat anders kunnen zijn, waardoor er net wat andere nadelen kunnen zijn. Over het algemeen heb je in ieder geval te maken met de volgende nadelen:

  1. Je zit vast aan een contract. Dat betekent dus dat je altijd zal moeten betalen, en contractduur kan ook een hoop kosten. Heb je te maken met een scheiding of ontslag, dan kom je niet zomaar van de private lease auto af. 
  2. Lagere hypotheek. Omdat je aan een contract vast zit waarbij je maandelijks geld moet betalen, wordt dit als een lening gezien. Daardoor zal 65% van de maandelijkse kosten voor je leaseauto in mindering worden gebracht op je maximale maandelijkse woonlasten. Dit geldt natuurlijk ook bij andere leningen, bijvoorbeeld als je geld leent voor het kopen van een nieuwe auto.
  3. Weinig gebruik geeft hoge kosten. Als je maar weinig met je auto rijdt, is het leasen van een auto misschien niet de beste manier voor je om een auto te hebben. Als je per jaar niet zo’n 8.000 kilometer rijdt, is het niet heel interessant. De meeste private lease deals beginnen namelijk pas bij de 10.000 km per jaar. En je krijgt geen korting als je minder rijdt.
  4. Leasen is niet altijd goedkoper. Een auto leasen is heus niet altijd goedkoper dan het kopen van een auto. Vaak wel als je kijkt naar gloednieuwe auto’s, maar je kan er ook voor kiezen om in een occasion te rijden. Overigens kan je er ook nog voor kiezen om een occasion te leasen. 
  5. Extra rijden kan veel kosten. Bij je leasecontract heb je een afspraak gemaakt over de kilometers die je per jaar in de auto rijdt. Als je meer rijdt dan de afgesproken kilometers, dan kan je flink bij moeten betalen. Overigens is het soms ook mogelijk om halverwege te besluiten om toch meer kilometers op te nemen in het leasecontract.

Conclusie

Uiteindelijk biedt private lease zowel voor- als nadelen. Deze moet je goed met elkaar afwegen voordat je besluit om een auto te leasen. Als je namelijk niet goed op de hoogte bent van de nadelen, kan je in vervelende situaties terecht komen.

Private lease zal zeker interessant zijn voor mensen die op zoek zijn naar een gloednieuwe auto, maar daar niet direct heel veel geld voor willen neerleggen. 

Ook is het goed om naar je toekomst te kijken. Wil je op korte termijn bijvoorbeeld nog een huis kopen, dan doe je er goed aan om te weten wat voor een effect een private lease auto heeft op je maximale hypotheek. Daarvoor kan je een afspraak maken met een hypotheekadviseur.

Mocht je uiteindelijk besluiten om te kiezen voor private lease, dan helpen wij van Privateleaseaanbod.nl je natuurlijk graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Private lease inclusief brandstof

Inhoud Tankpas met private leaseMogelijkheid private lease inclusief brandstofAlternatieven en ideeën Bestaan er deals en tarieven voor private lease inclusief brandstof? Of zou het mogelijk zijn om hier een offerte…
Bekijken

Goedkoopste leasemaatschappij

Niemand betaalt natuurlijk graag te veel voor zijn private lease auto. Daarom zijn mensen op zoek naar de goedkoopste private lease mogelijkheden. En daarvoor heb je wellicht de vraag: waar…
Bekijken

Kleine auto leasen

Als je zoekt naar een auto om te leasen, dan moet je natuurlijk ook denken aan de grootte van de auto. Veel mensen zijn fan van kleine auto’s, want die…
Bekijken

Private lease auto als student

Inhoud Voorwaarden leasen als studentMinimum leeftijd verschilt somsMinimum inkomenIemand anders laten leasen Als student wil je jezelf ook kunnen verplaatsen, en sommige kiezen er dan voor om een auto te…
Bekijken

Minimum inkomen private lease

Inhoud KredietcheckTijdelijk ContractPrivate Lease met UitkeringLeasen met AOWVrijblijvend Aanvragen Voordat je een private lease auto kan krijgen, willen de leasemaatschappijen graag weten of je de betalingsverplichtingen kan voldoen. Een financiële…
Bekijken

Occasion private leasen

Inhoud Tarieven occasion particulier leasenTweedehands auto inclusief onderhoudOccasion of nieuw private leasen? Wil je een gebruikte occasion of tweedehands auto private leasen? Dan heb je daar vaak heel wat voordeel…
Bekijken