Minimum inkomen private lease

Voordat je een private lease auto kan krijgen, willen de leasemaatschappijen graag weten of je de betalingsverplichtingen kan voldoen. Een financiële check hoort daarom altijd bij de procedure voor het aanvragen van een lease auto. Maar is er een minimum inkomen nodig (inkomenseis), of hoe zit dat precies?

Kredietcheck

De maatschappij zal een kredietcheck laten doen om te kijken of je de auto gewoon kan betalen. Daarvoor gebruikt de leasemaatschappij (die aangesloten is bij het Keurmerk Private Lease) een draagkrachtnorm. Dat is het bedrag dat je maandelijks over moet hebben nadat je vaste kosten zijn betaald.

Dus er wordt niet enkel naar je inkomen gekeken, maar ook naar je uitgaven. Denk bijvoorbeeld aan je hypotheek of een andere auto.

Na de check volgt er een (bindend) advies. Mocht het advies positief zijn, dan mag je een auto leasen.

Het is dus niet dat er een minimum inkomen noodzakelijk is. Met een minimuminkomen zou je ook gewoon in aanmerking kunnen komen voor een leasecontract.

Ook per leasemaatschappij verschilt het bedrag. Als je bij de ene wordt geweigerd, kan je zomaar door een ander geaccepteerd worden. Mocht je daarvoor kiezen, dan is het verstanding om heel goed de voorwaarden en tarieven te bekijken. Die zijn over het algemeen een stuk minder goed, omdat de maatschappij meer risico neemt.

Tijdelijk Contract

Hoewel het ook niet noodzakelijk is om een vast contract te hebben, maakt het de acceptatie wel makkelijker. Je contract mag namelijk niet eerder afgelopen zijn dan het leasecontract dat je wilt afsluiten.

Dat is dus lastig als starter op de markt, of als ZZP’er.

Private Lease met Uitkering

Als je een private lease auto overweegt, maar je hebt een uitkering, dan wordt het lastig. Met een WW-, ZW-, of bijstandsuitkering maak je over het algemeen geen kans op een lease auto. Ook al zou je kunnen aantonen dat je maandelijks genoeg geld overhoudt, zullen de leasemaatschappijen je weigeren. Dit omdat er onvoldoende garantie is dat je inkomen stabiel blijft.

Leasen met AOW

Met een AOW-uitkering zien de leasemaatschappijen dat anders. Die wordt wel als een stabiel inkomen gezien. Ook hierbij zal wel gewoon gelden dat je moet kunnen aantonen dat je maandelijks voldoende geld overhoudt.

Vrijblijvend Aanvragen

Bij de meeste leasemaatschappijen kan je vrijblijvend een private lease auto aanvragen. Ook gewoon zonder kosten.

Dat betekent als je kredietcheck voldoende blijkt te zijn, dat je niet verplicht bent om het leasecontract aan te gaan. Op die manier kan je ook makkelijk zien of je kredietcheck überhaupt voldoende is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You May Also Like

Private lease zonder vast contract

Inhoud Zonder vast contract een private lease autoAanvraagproces o.b.v. leeftijdArbeidsovereenkomst, inkomen en BKRZZP private lease zonder vast contractKan ik als freelancer leasen zonder jaarcijfers? Wat zijn de opties als je…
Bekijken

Auto leasen of kopen?

Inhoud Wat is private lease?Wat is een auto kopen?Zelf de vergelijking makenVoorbeeldvergelijking kostenVoordelen van private leaseVoordelen auto kopenDus, auto leasen of kopen? Is private lease goedkoper dan het kopen van…
Bekijken

Private lease: benzine of diesel

Inhoud Voordelen van benzineVoordelen van dieselKies ik benzine of diesel? Benzine of diesel leasen is een vraag die regelmatig gesteld wordt. Over het algemeen vind je veel benzine auto’s, dat…
Bekijken

Private lease voor ZZP’ers?

Inhoud Bijtelling bij zakelijke of private leaseBijtelling zzp via de inkomstenbelastingHoogte bijtellingRittenadministratiePrivate leasen voor ZZP en zakelijk rijden Voor veel zzp’ers luidt de vraag vaak hoe zij het best hun…
Bekijken

Private leasecontract afkopen

Inhoud Voorwaarden opzeggen leasecontractDoorverkopen leasecontractVoorbeeld afkoopwaarde berekenen Het afkopen van een leasecontract is vaak een kostbare keuze. Om dit proces in kaart te brengen kan je hieronder meer informtatie bekijken…
Bekijken

Private lease auto samenstellen

Inhoud Overzicht op PrivateleaseaanbodSamenstellen verschil per partijKeuze genoeg Ook met private lease kan je zelf je auto samenstellen. Ideaal, want iedereen heeft vaak andere voorkeuren voor diverse dingen in de…
Bekijken