Leaseauto uitzoeken

Ga je een auto leasen? Dan heb je erg veel keuze. Als je al weet waar je naar op zoek bent is dat mooi meegenomen. Maar niet iedereen weet precies wat die zoekt. In dit artikel zullen we meer uitleggen over het uitzoeken van een leaseauto. Zo vind je de leaseauto die het beste bij je wensen en budget past.

Er is erg veel keuze

Keuzestress bij het uitzoeken van een leaseauto is erg normaal. Private lease is de afgelopen jaren enorm gegroeid, en het aanbod is meegegroeid. In alle soorten en maten kan je tegenwoordig wel een auto krijg. Goed nieuws voor jouw wel, want dat betekent ook dat er voor iedereen wel wat te vinden is. Het is alleen soms wel lastig om door de bomen het bos te zien.

Op Privateleaseaanbod.nl tonen we je in ieder geval een breed scala aan private lease auto’s, je kan door dit aanbod heen kijken en zien of er een auto bij je wensen past. Als je eenmaal een (soort) auto gevonden hebt, kan je verder kijken. Want hier begint het pas voor je leaseauto uitzoeken.

Waarop letten bij uitzoeken?

Als je een (soort) auto gevonden hebt die naar je wensen is, dan ben je er nog niet. Er zijn nog voldoende dingen waar je op moet letten.

Allereerst moet je bepalen wat voor een contractduur je wilt hebben. Voor private lease is dat tussen de 12 en 60 maanden doorgaans. Hoe langer het contract, hoe lager de maandelijkse kosten. Als je korter wilt dan 12 maanden, dan kan je beter kijken bij shortlease opties.

Daarna is het noodzakelijk om te bepalen hoeveel kilometers je wilt rijden. Dit is van belang, omdat hoe meer kilometers je rijdt, hoe meer kans er is dat je de auto beschadigd. Daarom betaal je meer voor meer kilometers. Rijd je meer dan afgesproken, dan moet je bijbetalen. Vaak kan je wel je bundel tussendoor aanpassen.

Ook moet je goed letten op de voorwaarden die leasemaatschappijen stellen aan de leaseauto. Kies je een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease, dan zit je vaak wel goed qua voorwaarden. Toch moet je die altijd wel even doornemen, zodat je niet voor verrassingen staat.

Wat verdient extra aandacht?

Bij het uitzoeken van een auto gaat er extra aandacht uit naar de voorwaarden van de leasemaatschappij. Dit kan namelijk een groot verschil maken.

Bijvoorbeeld als je een auto leaset voor 3 jaar, maar na 2 jaar besluit dat je de auto niet meer nodig hebt. Wat doe je dan? Je kan het contract vaak annuleren, maar de voorwaarden daarvan zullen per aanbieder verschillen.

Ook moet je goed kijken naar bijvoorbeeld de verzekeringsvoorwaarden. Dat kan een verschil in private lease prijs bepalen tussen verschillende maatschappijen.

Let daar goed op, je zo vind je de goedkoopste leasemaatschappij met voorwaarden die je begrijpt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You May Also Like

Private lease zonder BKR

Inhoud BetalingsverplichtingKeurmerk Private LeaseLeasen zonder BKRLeasen met negatieve BKRBKR registratie en hypotheek Als je er over na denkt om een private lease auto te nemen, dan kom je waarschijnlijk veel…
Bekijken

Private lease overname

Inhoud Private lease contract beïndigenOvernemen van private leaseOverkopen private lease auto Het overnemen van een (private) lease contract is in sommige gevallen mogelijk. Dit kan handig zijn als je in…
Bekijken

Aanbetaling bij private lease

Inhoud Private lease aanbetaling​Borg voor private lease​Vooruitbetaling Als je gaat kijken voor een private lease auto, dan kan je een aanbetaling, borg of vooruitbetaling tegenkomen. In dit artikel bespreken we…
Bekijken

Private lease aantrekkelijk

Inhoud Auto leasen of occasion kopen?Of toch nieuw kopen?Vergelijk altijd Wanneer is private lease aantrekkelijk, of interessant? Dat zal een vraag zijn die van vele mensen opkomt als ze gaan…
Bekijken

Wat kost private lease?

Inhoud Kosten Private LeaseBasis AbonnementGeen Onverwachte KostenExtra Kosten Benieuwd naar de kosten van een private lease auto? Op deze pagina geven we je een overzicht van de kosten. Een nieuwe…
Bekijken

Private lease voor 12 maanden

Inhoud Private lease 1 jaar voordelenVeel keuze uit nieuwe auto’sVerschil met shortlease Private lease is een interessante vorm van leasen, maar soms is een lange looptijd voor mensen niet heel…
Bekijken