Keurmerk private lease

Private lease is bezig aan een opkomst, en er zijn steeds meer aanbieders van private lease. Om de consument te beschermen tegen zaken die niet alles helemaal netjes doen, is er het Keurmerk Private Lease opgericht. Daarmee wordt de kwaliteit en betrouwbaarheid van een private lease contract gegarandeerd, zodat de consument geen zorgen hoeft te hebben.

Zekerheden keurmerk

Het Keurmerk Private Lease biedt vijf zekerheden voor een kwalitatief en betrouwbaar leasecontract. Als je als consument een auto leaset bij een partij met dit keurmerk, dan heb je de volgende zekerheden:

 •  Eerlijke voorwaarden: in samenwerking met de Consumentenbond heeft het Keurmerk Private Lease voorwaarden opgesteld die eerlijk zijn voor de consument en het bedrijf. Dit gaat dan bijvoorbeeld over het verrekenen van kilometers, schade aan de auto of contractbreuk.
 • Compleet product: vooraf is al duidelijk wat er allemaal in de leaseprijs zit. Dat is voor partijen met dit keurmerk in ieder geval onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.
 • Bescherming voor te hoge lasten: de leasemaatschappij zal samen met de klant kijken wat er mogelijk is qua maandelijkse betaling, zodat de klant geen financiële zorgen hoeft te hebben door de leaseauto.
 • Zekerheid bij klachten: mocht je als klant een klacht hebben, dan zal een onafhankelijke geschillencommissie helpen bij het oplossen van die klacht. Hier horen wel 127,50 euro aan kosten bij.
 • Bedenktijd: er geldt altijd een periode van 14 dagen bedenktijd.

Voorwaarden keurmerk

Om te voldoen aan het keurmerk, moeten de leasemaatschappijen voldoen aan diverse voorwaarden. Dat zijn bijvoorbeeld:

 •  Vast bedrag per maand: een verhoging is enkel mogelijk doordat belastingverhogingen worden doorberekend.
 • Verrekening extra kilometers: rijd je extra kilometers boven het afgesproken limiet, dan dien je bij te betalen. Leasemaatschappijen binnen het Keurmerk Private Lease doen dat aan het einde van het jaar, en niet elk kwartaal. Ook aan het einde van je contract wordt dat nog eens bekeken. Het kan ook zijn dat je minder gemaakte kilometers terugkrijgt, dat verschilt per contract. De vergoeding voor minder gemaakte kilometers is wel lager.
 • Gratis beëindiging bij overlijden: komt de persoon op het contract te overlijden, dan wordt deze kosteloos opgezegd. Bij twee contractanten geldt dat bij het overlijden van de laatste.
 • Boetes bij contractbreuk: de boetes zijn niet buitensporig hoog. Er wordt dan gekeken naar wat je betaald zou hebben als je een korter contract had.
 • Borgsom: de borgsom bedraagt maximaal 3 maandtermijnen, en wordt binnen 65 dagen na inlevering van de auto weer terugbetaald.
 • Schade voorwaarden: zo betaal je maximaal 500 euro eigen risico, maar mag dit verdubbeld worden als je binnen 12 maanden twee schades hebt. Ook extra voorwaarden over schade betalingen aan het einde van het contract (na inleveren auto), en second-opinion mogelijkheden voor schadekosten.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You May Also Like

Private lease zonder BKR

Inhoud BetalingsverplichtingKeurmerk Private LeaseLeasen zonder BKRLeasen met negatieve BKRBKR registratie en hypotheek Als je er over na denkt om een private lease auto te nemen, dan kom je waarschijnlijk veel…
Bekijken

Private lease en bijtelling

Inhoud Bijtelling private leaseDeclareren zakelijke kilometersVoordelen private lease Een private lease auto is een privéauto, en dus eentje in eigen beheer. Om die reden ziet de Belastingdienst het niet als…
Bekijken

Private lease voor ZZP’ers?

Inhoud Bijtelling bij zakelijke of private leaseBijtelling zzp via de inkomstenbelastingHoogte bijtellingRittenadministratiePrivate leasen voor ZZP en zakelijk rijden Voor veel zzp’ers luidt de vraag vaak hoe zij het best hun…
Bekijken

Hoe werkt private lease?

Inhoud Private Lease Stappenplan1. Auto Uitzoeken2. Contract Samenstellen3. Aanvraag Opsturen4. Contract TekenenVroegtijdig beëindigen contract voorwaarden Met private lease heb je een auto die je van de leasemaatschappij leaset. Je betaalt…
Bekijken

Nadelen private lease

Private lease kent natuurlijk vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de duidelijke kosten voor de auto, weinig gedoe want alles wordt voor je geregeld en kunnen rijden in een nieuwe auto.…
Bekijken