Goedkoopste leasemaatschappij

Niemand betaalt natuurlijk graag te veel voor zijn private lease auto. Daarom zijn mensen op zoek naar de goedkoopste private lease mogelijkheden. En daarvoor heb je wellicht de vraag: waar en hoe vind ik de goedkoopste leasemaatschappij. In dit artikel leggen we je dat graag uit.

Leaseprijs auto

Het is als eerste goed om te weten wat nou de daadwerkelijke leaseprijs van een auto bepaalt. Want je bent waarschijnlijk niet per se op zoek naar de goedkoopste leasemaatschappij, maar juist naar de goedkoopste voor een specifieke auto.

Het leasebedrag van de auto is voornamelijk afhankelijk van de soort auto. Met een hogere nieuwwaarde mag je immers verwachten dat de maandprijs hoger ligt. Daarom zal bijvoorbeeld een Peugeot 108 altijd goedkoper zijn dan een Tesla Model S.

Wat daarbij ook van belang is, zijn de extra opties die je bij de auto meekrijgt. Die zullen erg van invloed zijn op de uiteindelijke kosten van de auto, en daardoor dus de maandprijs.

Vervolgens is het van belang wat voor een contract je krijgt. Doorgaans is het bij private lease tussen de 12 en 60 maanden. Hoe langer het contract, hoe lager de maandkosten. Daardoor zal een auto bij een maatschappij voor 48 maanden duurder zijn dan dezelfde auto bij een andere maatschappij voor 60 maanden.

Als laatste is de kilometerbundel van belang. Dat is de afgesproken hoeveelheid kilometers die je maakt met de auto. Dit is van belang omdat een auto die meer kilometers maakt, waarschijnlijker is om stuk te gaan. Daardoor vallen de kosten voor onderhoud bijvoorbeeld hoger uit. Ook is er daardoor meer kans op een ongeluk, wat geld kost met de verzekering. Meer kilometers per maand zorgen dus voor een hoger maandbedrag.

Toch verschillen bij maatschappijen

Het kan natuurlijk ook nog zijn dat bovenstaande punten gelijk zijn (auto, contractduur en kilometers), maar dat er alsnog een verschil zit tussen de leasemaatschappijen. Dan vraag je je wellicht af waarom er toch eentje goedkoper is.

Dit kan allereerst zijn omdat een aanbieder een aanbieding heeft. Als dat het geval is, kan je daarvan profiteren. Dat kan erg interessant zijn.

Het is ook altijd goed om de voorwaarden nog eens te checken. Zo weet je zeker dat  wat je krijgt hetzelfde is. Het kan namelijk zo zijn dat er een goedkopere leasemaatschappij is, omdat die minder goede voorwaarden heeft.

Daarbij moet je denken aan voorwaarden als:

  • Vervangend vervoer bij pech
  • Het keurmerk van de leasemaatschappij (en de daarbij behorende verplichtingen)
  • Het eigen risico bij schade
  • Mogelijkheid tot annuleren van contract

Als je daar rekening mee houdt, kan je beter de goedkoopste leasemaatschappij vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You May Also Like

Private lease: benzine of diesel

Inhoud Voordelen van benzineVoordelen van dieselKies ik benzine of diesel? Benzine of diesel leasen is een vraag die regelmatig gesteld wordt. Over het algemeen vind je veel benzine auto’s, dat…
Bekijken

Shortlease prive

Inhoud Wat is shortlease?Verschil in looptijd en kostenVerschil in auto’s Veel Nederlanders zijn ondertussen bekend met private lease. Daarmee lease je een auto voor een vast maandbedrag, en heb je op…
Bekijken

Private lease voor ZZP’ers?

Inhoud Bijtelling bij zakelijke of private leaseBijtelling zzp via de inkomstenbelastingHoogte bijtellingRittenadministratiePrivate leasen voor ZZP en zakelijk rijden Voor veel zzp’ers luidt de vraag vaak hoe zij het best hun…
Bekijken

Auto leasen of kopen?

Inhoud Wat is private lease?Wat is een auto kopen?Zelf de vergelijking makenVoorbeeldvergelijking kostenVoordelen van private leaseVoordelen auto kopenDus, auto leasen of kopen? Is private lease goedkoper dan het kopen van…
Bekijken