Flex Lease? Voordelen en Nadelen

Flex leasen in de categorie private lease geeft je zekerheid dat je nooit langer dan 12 maanden aan je contract vastzit. Zo kan je voordelig en flexibel auto’s leasen zonder dat je te grazen wordt genomen door minder redelijke voorwaarden.

Lees hieronder meer over waarom je zou flex leasen, hoe het werkt en de voor- en nadelen ervan. Want wat heb je precies aan flex lease?

Wat is Flex Leasen?

Eigenlijk geeft een flexlease contract je ook net een auto zoals bij private lease, met alle voordelen die je bij een leaseauto tegenkomt. Je krijgt echter een flexibele looptijd zodat je niet aan een contract van enkele jaren vastzit maar altijd maximaal één jaar en een maand.

Dit kan zelfs vanaf één maand, waarbij het wat wegheeft van een auto huren. Flexibel leasen is dus een aanpassing op de vraag van de gebruiker waarbij zij het niet fijn vinden om voor tientallen maanden een leasecontract af te sluiten.

Waarom een Flex Lease?

Een private flexlease auto is een wijziging in de duur van een leasecontract. Waar private lease voortvloeide uit zakelijke lease, werden deze contractperiodes ook overgenomen. Dit bleek echter nog te veel voor privé lease rijders en daarom is flex lease geïntroduceerd.

Een flex lease als privé auto is perfect voor mensen die willen kennis maken met het leasen van hun alledaagse auto. Als je van tevoren al weet dat je meer kilometers maakt dan wat er op een normaal lease contract staat, dat zijn vaak zo’n 10.000 km, dan is flex lease een goed idee. Ook als je weet dat je de auto niet langer dan 4 jaar gaat gebruiken, kan flex lease tegenover een occasion of koopauto een goede oplossing bieden.

Hoe Flex Leasen werkt

Hoe flex leasen werkt is voor het grootste deel afhankelijk van de leasemaatschappij. Maatschappijen die zijn gespecialiseerd op het gebied van flex lease, bieden vaak contracten aan die beginnen vanaf minder dan een jaar. Hierbij kan je gewoon maandelijks je lease auto opzeggen.

In het geval dat je bij een grote leasemaatschappij een private flexlease auto wilt leasen, zullen zij bijvoorbeeld deze overeenkomst aanbieden vanaf 12 maanden. Ook hier kan je vervolgens na dit jaar maandelijks je leasecontract beëindigen.

Verschillen tussen Flex Lease en Short Lease

Een veelgebruikte term die je naast private lease en zakelijke lease langs ziet komen is de mogelijkheid voor short lease. Maar wat is het verschil tussen flex lease en short lease?

Bij short lease heb je dus een leaseauto tot je beschikking, welke ook voor een kortere periode is, zonder dat je hier gelijk een grote investering voor nodig hebt. Flex leasen wordt dan ook uitwisselbaar gebruikt met short lease en de verschillen zijn dan ook minimaal.

Klant is koning

Private flexlease is echter echt puur een manier om de klant tegemoet te komen in hun behoeftes, waarbij het een goed alternatief is binnen de private leasemarkt. Dit gebeurt dan ook in overleg met de adviseur bij de leasemaatschappij, bij short lease staan al deze contracten vaak al van tevoren opgesteld.

Shortlease is te vergelijken met zakelijke verhuur en geeft klanten dan mogelijkheid een auto te leasen voor enkele weken, maanden maar ook jaren. Dit is dan ook een losse tak binnen de auto lease en zie je veel dat flex lease onder private lease valt.

Flexlease geeft de klant zelf de keuze voor een auto en ga je daarna aan de slag met het contract waarbij je met een adviseur de voorwaarden doorneemt en afspreekt. De flexibiliteit uit zich vervolgens in looptijd, tarief, eigen (tussentijdse) investering, nieuw voertuig en zelfs fiscale voordelen!

Voordelen en Nadelen van korte lease

Kortgezegd gaat het hierbij om flexibiliteit en kosten. Het grootste nadeel van flexleasen is dat het minder gunstig is in leaseprijs. Het voordeel is vooral dat je nooit een afkoopsom betaalt omdat je dus ‘maar’ een jaar leaset en dat je dus flexibel bent in kilometers, looptijd en de auto waarin je rijdt.

Voordelen

  • Flexibiliteit
  • Onafhankelijk van baan
  • Niet gebonden aan woonplaats
  • Onderhoud, reparatie en belasting inbegrepen
  • Elk jaar andere auto, kleur of aantal kilometers

Nadelen

  • Duurder dan private lease
  • Kan onduidelijkheid geven
  • Goed opletten voor kleine letters en extra kosten
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nadelen private lease

Private lease kent natuurlijk vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de duidelijke kosten voor de auto, weinig gedoe want alles wordt voor je geregeld en kunnen rijden in een nieuwe auto.…
Bekijken

Is private lease belasting aftrekbaar?

Inhoud Private lease auto als zakelijke autoZakelijke kilometers met private leaseAuto niet, kilometers welInkomstenbelasting en private lease Op de vraag of de kosten van een private lease auto (zakelijk) aftrekbaar…
Bekijken

Wat is private lease?

Inhoud Inbegrepen bij private leaseVoor- en nadelen private leaseVoordelenNadelenWat is private lease niet?Short LeaseFinancial LeaseZakelijk Leasen Private lease, ook wel als privé een auto leasen, is eigenlijk gewoon het huren van…
Bekijken

Private lease voor ZZP’ers?

Inhoud Bijtelling bij zakelijke of private leaseBijtelling zzp via de inkomstenbelastingHoogte bijtellingRittenadministratiePrivate leasen voor ZZP en zakelijk rijden Voor veel zzp’ers luidt de vraag vaak hoe zij het best hun…
Bekijken

Goedkoop leasen onder 150 euro

Inhoud Tweedehands auto leasenPrivate lease met reclameLet op de voorwaarden Niemand betaalt graag veel voor zijn lease auto. Een auto leasen kan gelukkig ook al vanaf een goedkoop maandbedrag. Veel…
Bekijken

Private lease met reclame

Inhoud Reclame en private lease: hoe werkt dat?Moet ik zelf de sponsor zoeken?Hoeveel verdien je met de reclame?Hier moet je op letten Private lease is voor veel mensen in uitkomst.…
Bekijken