Aanbetaling bij private lease

Als je gaat kijken voor een private lease auto, dan kan je een aanbetaling, borg of vooruitbetaling tegenkomen. In dit artikel bespreken we met je wat die dingen zijn, en waarom je op moet letten.

Lees ook: Wat is private lease?

Private lease aanbetaling​

Je kan bij diverse leasemaatschappijen een aanbetaling doen. Daarmee geef je als het ware een voorschot. Het is ook verplicht bij een aantal partijen. Hierdoor kunnen zij bijvoorbeeld wel een laag maandbedrag voor de auto geven. Maar als je daarvoor een aanbetaling moet doen, moet je jezelf ook afvragen of je dan daadwerkelijk een goede deal hebt gekregen. Reken dat bedrag eens om naar je maandelijkse kosten, en je weet of je een goede deal hebt.

Per maatschappij verschilt of ze aan een aanbetaling doen, en ook de hoogte ervan is anders. Let er dus goed op hoe dit zit bij de partijen.

Borg voor private lease​

Ook betaal je bij diverse leasemaatschappijen borg voor de lease auto. Ga je een auto leasen, let daar dan dus ook goed op. 

De borg verschilt per auto en per leasemaatschappij. Als je de auto in een totaal andere staat terugbrengt dan in het contract staat, dan kan de leasemaatschappij de borg houden. Op die manier willen ze afdwingen dat je zuinig omgaat met de auto. Daarnaast is het een manier om risico’s af te dekken dat je niet aan je betaling kan voldoen. Daardoor zou de leaseprijs ook weer wat lager kunnen.

Vaak kan je de borg ook overzetten als je besluit om bij dezelfde maatschappij voor een nieuwe auto en nieuw private lease contract te gaan.

Vooruitbetaling

Ook kan je een vooruitbetaling doen voor je private lease auto. Dat houdt in dat je een deel van de kosten al eerder betaalt.

Stel je hebt een contract van 24 maanden, en besluit om 2.400 euro vooruit te betalen. Dan zal je waarschijnlijk 2.400/24= 100 euro per maand minder te hoeven betalen.

Hoe een leasemaatschappij zo’n bedrag berekent, verschilt wel. Ook is het vooruitbetalen niet bij elke maatschappij mogelijk. Als dat iets is waar je interesse in hebt, doe je er goed aan om contact op te nemen met je leasemaatschappij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Private lease auto samenstellen

Inhoud Overzicht op PrivateleaseaanbodSamenstellen verschil per partijKeuze genoeg Ook met private lease kan je zelf je auto samenstellen. Ideaal, want iedereen heeft vaak andere voorkeuren voor diverse dingen in de…
Bekijken

Wat is private lease?

Inhoud Inbegrepen bij private leaseVoor- en nadelen private leaseVoordelenNadelenWat is private lease niet?Short LeaseFinancial LeaseZakelijk Leasen Private lease, ook wel als privé een auto leasen, is eigenlijk gewoon het huren van…
Bekijken

Private lease direct leverbaar

Inhoud Levertijd van private lease autoVoor een snelle levering zorgenPrivate lease en direct rijden Als je op zoek bent naar een nieuwe private lease auto, dan rijd je daar natuurlijk…
Bekijken

Goedkoop leasen onder 150 euro

Inhoud Tweedehands auto leasenPrivate lease met reclameLet op de voorwaarden Niemand betaalt graag veel voor zijn lease auto. Een auto leasen kan gelukkig ook al vanaf een goedkoop maandbedrag. Veel…
Bekijken

Nadelen private lease

Private lease kent natuurlijk vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de duidelijke kosten voor de auto, weinig gedoe want alles wordt voor je geregeld en kunnen rijden in een nieuwe auto.…
Bekijken