Citroën Private Lease

Een Citroën leasen kan al vanaf € 189,- per maand!

citroen logo

Citroën Private Lease Modellen

Op zoek naar een private lease auto van Citroën? Op deze pagina tonen we je diverse modellen van Citroën die je privé kan leasen. Op de pagina’s van de auto’s vind je de diverse aanbiedingen en deals. 

Je hebt bij Citroën een diverse keuze uit auto’s. Zo kan je denken aan de kleinere C1 of C3 voor mensen die een auto veel zullen gebruiken in stadsverkeer. Als je iets groters zoekt, dan kan je bijvoorbeeld naar de C4 Cactus kijken.

citroen c1 wit

Citroën C1

Een van de kleinste en leukste auto's om te hebben als je op zoek bent naar een stadsauto. De Citroën C1 kan je al leasen van een van de laagste prijzen.

citroen c3 private lease

Citroën C3

Als de C1 nog wat te klein voor je is, kan je ook naar de C3 kijken. Deze compacte en comfortabele hatchback van Citroën private lease is ook erg populair.

c4cactus

Citroën C4 Cactus

Op zoek naar meer innovaties in de auto? Kijk dan eens naar de C4 (Cactus). Deze grotere auto brengt veel nieuwe snufjes.

Vast Maandbedrag

Alles Inclusief

Snel Geleverd

Online Vergelijken

Citroën elektrisch

Citroën heeft als slogan ‘Inspired by you’. Dat zou dus betekenen dat ze goed naar de klant luisteren. De klanten hebben ook bij Citroën aangegeven voor elektrisch rijden te willen gaan, en dus geeft Citroën gehoor.

Het plan van het moederbedrijf van Citroën is om tussen 2019 en 2021 maar liefst twaalf modellen op de markt te brengen. Dat zijn elektrische en/of hybride modellen.

Een van de voordelen van elektrisch rijden is natuurlijk dat het erg stil en zuinig is. De innovaties gaan tegenwoordig ook steeds sneller, waardoor je ook niet een godsvermogen hoeft te betalen voor een nieuwe (lease) auto.

En nog andere voordelen:

 • Belastingvoordeel
 • Minder bijtelling
 • Lage onderhoudskosten
 • Lagere (brandstof)kosten per kilometer
 • Geen wegenbelasting & BPM
 • Een schoon milieu!

Over Citroën

Citroën is een van oorsprong Frans automerk dat al in 1919 opgericht werd. Tegenwoordig is het onderdeel van Groupe PSA, waar bijvoorbeeld ook Peugeot en Opel bij zitten.

Citroën had in de beginjaren ook een octrooi op rupsbanden voor personenwagens verworven. Daarmee zijn auto’s gemaakt die op vele expedities naar Afrika gingen. Citroën sponsorde die expedities flink, en kreeg zo veel aandacht. Hierdoor kregen ook militairen interesse. Verder was het merk ook een van de eerste die de voorwielaangedreven auto’s op de markt bracht.

Private lease bij Citroën is verder vooral interessant voor particulieren die op zoek zijn naar een personenauto. Maar naast de personenauto’s heeft Citroën ook diverse bestelwagens. Daartoe behoren bijvoorbeeld de Berlingo, Jumpy en Jumper. 

Wat betreft de personenwagens die je bij Citroën kan leasen, zijn er ook vele uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan de meer sportieve DS series (DS uitvoering van de C3 bijvoorbeeld). Daarnaast is de C4 Cactus erg populair, maar is de C4 ook in een Picasso uitvoering te krijgen. Er zijn dus vele mogelijkheden bij Citroën.

Stappenplan Private Lease

Zoals als vaker genoemd, is private lease te vergelijken met het huren van een auto. De huurperiode is alleen wel een stuk langer. Afhankelijk van waar je voor kiest, is dat 12 tot 60 maanden (dus 1 tot 5 jaar). Hieronder een stappenplan wat ongeveer gevolgd wordt gedurende het traject.

1. Auto Uitzoeken

Het begint allemaal met het uitzoeken van een auto. Op Privateleaseaanbod.nl tonen we je het overzicht van auto’s die je kan leasen. Daarbij noemen we ook een (vanaf)prijs van de lease auto. Auto gevonden? Dan kan je bijvoorbeeld een proefrit of een vrijblijvende offerte aanvragen.

2. Contract Samenstellen

Als je een leuke auto hebt gevonden, dan ga je het contract samenstellen. Dat doe je onder anderen op basis van je verwachte aantal kilometers per jaar. Ook kan je voor welke periode het contract mag duren, en eventueel persoonlijke extra’s.

3. Aanvraag Opsturen

Vervolgens kan je het contract opsturen, of in feite de leaseauto aanvragen. Hier volgt vaak een financiële test om te kijken of je daadwerkelijk in staat bent om het leasebedrag te betalen. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van een BKR kredietcheck.

4. Contract Tekenen

Als je aanvraag is goedgekeurd, dan zal je het contract toegestuurd krijgen om die vervolgens te ondertekenen. Daarna gaat de maatschappij aan de slag om te zorgen dat je de leaseauto voor de deur krijgt.

Voorwaarden Citroën Private Lease

De leasemaatschappij regelt erg veel voor je, zodat je zelf vrijwel niks hoeft te regelen. Om misverstanden te voorkomen vind je hieronder wat wel en niet inbegrepen is in jouw private lease contract.

Leasemaatschappij regelt:

 • Afschrijving
 • Afleverkosten
 • Schade & Reparatie
 • Wegenbelasting
 • BTW
 • Verzekering
 • Pechhulp

Jij regelt zelf:

 • Brandstof
 • Boetes
 • Kosten voor tolwegen
 • Auto wassen
 • Eigen Risico